יורם זרה, עו"ד – מומחה באזרחות פורטוגלית למגורשים

עו"ד יורם זרה

עו"ד יורם זרה

עו"ד יורם זרה הינו עו"ד משנת 1997, בעל תואר ראשון מאוניבסיטת תל אביב ותואר שני במשפט בינ"ל מאוניברסיטת אמסטרדם. עו"ד זרה הינו ממוצא פורטוגזי טורקי (משפחת חביב) ובעל קשרים בקהילה היהודית באיסטנבול ובפורטו. לעו"ד זרה ניסיון רב בפעילות דיפלומטית, ובעבודה מול רשויות ועורכי דין בפורטוגל בנוגע להוצאת דרכון פורטוגזי למגורשי פורטוגל. נא להשאיר את הפרטים בטופס מימין, ואנחנו ניצור עימכם קשר.

דרכון פורטוגלי מישהו קיבל?

חוק אזרחות המגורשים נכנס לתוקפו בפברואר 2015. הבקשות הראשונות של ישראלים הוגשו במרץ 2015. האזרחות הראשונה של ישראלי מתוקף החוק ניתנה ב 4.5.16. הקונסוליה הפורטוגלית בתל אביב פרסמה במאי וביוני 2016 את תמונות מקבלי האזרחות הראשונים. כפי שניתן לראות, תהליך עיבוד הבקשה בממשלה ארך כ 14 חודש.

 

אזרחות פורטוגלית – מסמכים נדרשים

צאצאי המגורשים מספרד ופורטוגל זכאים לאזרחות פורטוגלית. הדרכון הפורטוגלי הוא דרכון של האיחוד האירופי והוא זכאי ל Visa Waiver Program בכניסה לארה"ב.

כדי להעריך את זכאותכם, אנא שילחו לאימייל yoram@zaralaw.co.il

  1. סריקה של כל עמודי הדרכון של המבקש, בקובץ pdf אחד.
  2. עבור המבקש/ת:  תעודת לידה עברית + אנגלית. בתעודת הלידה יופיע שמו של המבקש באותו כתיב לועזי המופיע בדרכון. במקרה של שינויי שמות, על השינויים להופיע בתעודה בלועזית.
  3. נא למלא את הנוסח העדכני של השאלון שמכין משרדנו במלואו באנגלית.

במידה ויש בידיכם אישור על מקור ספרדי מהרבנות הראשית בטורקיה, נא לציין זאת.

ילדים יכולים להגיש בקשה מגיל 18. במידה וההורה מקבל אזרחות רק ילדים שנולדים לאחר קבלת האזרחות מקבלים אזרחות אוטומטית.

אם יש שאלות אפשר להתקשר.