הקונסוליה של פורטוגל בסאו פאולו מפסיקה לקבל בקשות אזרחות בשל ביקוש גבוה

הקונסוליה הכללית של פורטוגל בסאו פאולו הודיעה ביום 18.10.18 כי הפסיקה קבלת בקשות אזרחות חדשות עד 2.1.19, בשל ביקוש גבוה. ההחלטה כוללת גם את משרד הקונסוליה בסנטוס. הקונסוליה הפורטוגזית בריו עדיין מקבלת בקשות אזרחות.
לדברי הקונסוליה בסאו פאולו, מהלך זה נעשה על מנת למנוע עיכובים נוספים בטיפול בבקשות האזרחות שהוגשו בתקופה האחרונה. מבקשים יכולים כמובן להגיש בקשות אזרחות ישירות בליסבון.

בקשות האזרחות בסאו פאולו מוגשות בעיקר על ידי שתי קבוצות:
א. צאצאי אזרחים פורטוגלים שהיגרו לברזיל במאה ה-20.
ב. צאצאי יהודים ספרדים.

תרגום מהמקור כאן http://tinyurl.com/ybvv3jq2

אזרחות פורטוגלית ובני זוג – עדכון אוגוסט 2018

תיקון לחוק בפורטוגל שנכנס לתוקפו ביולי 2018, מקל מאוד על קבלת אזרחות פורטוגלית לבן זוג.

לאור התיקון, במקרה בו לבן הזוג ולצאצא המשותף יש אזרחות פורטוגלית, יוכל ההורה השני לקבל אזרחות פורטוגלית ללא דרישת זיקה לפורטוגל. עצם קיומם של בן זוג וצאצא פורטוגלי מספיקים. אין הכרח שהצאצא יהיה קטין. מהכרות עם המשפחות שמגישות ומקבלות אזרחות פורטוגלית לתיקון זה תהיה משמעות לישראלים רבים. כעת, יוכל בן הזוג לקבל אזרחות פורטוגלית בקלות, עם קבלת האזרחות הפורטוגלית להורה השני ולצאצא.

להלן תרגום הסעיפים הרלבנטיים לאנגלית וקישור למקור הפורטוגזי. הסעיף המתוקן מודגש

CHAPTER IV
Opposition to the acquisition of nationality by will effect
Article 9
Fundamentals
1 – They constitute grounds of opposition to the acquisition of Portuguese nationality by the effect of will:
a) The lack of effective linkage to the national community;
b) Conviction, with finality of the sentence, with a prison sentence of 3 years or more;
c) The exercise of public functions without a predominantly technical character or the provision of non-compulsory military service to a foreign State;
d) The existence of a danger or threat to national security or defense, for their involvement in activities related to the practice of terrorism, in accordance with the respective law.
2 – Opposition to the acquisition of nationality based on paragraph a) of the previous paragraph does not apply to situations of acquisition of nationality in case of marriage or de facto union when there are common children of the couple with Portuguese nationality.
3. Proof of the non-existence of a conviction referred to in paragraph 1 (b), the provisions of Article 6 (10) shall apply.

https://dre.pt/home/-/dre/115643970/details/maximized

USA