אזרחות פורטוגלית ובני זוג – עדכון אוגוסט 2018

תיקון לחוק בפורטוגל שנכנס לתוקפו ביולי 2018, מקל מאוד על קבלת אזרחות פורטוגלית לבן זוג. לאור התיקון, במקרה בו לבן הזוג ולצאצא המשותף יש אזרחות פורטוגלית, יוכל ההורה השני לקבל אזרחות פורטוגלית ללא דרישת זיקה לפורטוגל. עצם קיומם של בן זוג וצאצא פורטוגלי מספיקים. אין הכרח שהצאצא יהיה קטין. מהכרות עם המשפחות שמגישות ומקבלות אזרחות […]

אזרחות פורטוגלית ובני זוג

שאלה נפוצה שאנחנו נשאלים, היא מה מעמדו של בן זוג, לאחר שהלקוח מקבל אזרחות פורטוגלית? מטרת פוסט זה להבהיר את הנקודה, ולציין היכן ישנם עדיין סימני שאלה. זכויות בן זוג הנובעות מחברות פורטוגל באיחוד האירופי פורטוגל חברה באיחוד האירופי. באיחוד חברות כיום 28 מדינות: אוסטריה, איטליה, אירלנד, אסטוניה, בולגריה, בלגיה, בריטניה (בתהליך עזיבה), גרמניה, דנמרק, […]

אזרחות פורטוגלית לקטינים

סוגיה שחוזרת ועולה בשיחות שלנו עם לקוחות היא סוגיית האפשרות של קטינים לקבל אזרחות פורטוגלית. ישנם שני מצבים: קטינים שנולדו לאחר קבלת האזרחות הפורטוגלית על ידי ההורה – במקרה הזה המצב ברור. קטינים אלו הינם אזרחים פורטוגלים לכל דבר. השאלה המורכבת יותר היא מעמדם של קטינים שנולדו להורה לפני שקבל את האזרחות הפורטוגלית. בפוסט זה […]

דרכון פורטוגלי – זכויות וחובות

במה מועיל לך דרכון פורטוגלי? עיקר היתרונות נובעים מכך שפורטוגל חברה באיחוד האירופי. באיחוד חברות כיום 28 מדינות: אוסטריה, איטליה, אירלנד, אסטוניה, בולגריה, בלגיה, בריטניה (בתהליך עזיבה), גרמניה, דנמרק, הולנד, הונגריה, יוון, לוקסמבורג, לטביה, ליטא, מלטה, סלובניה, סלובקיה, ספרד, פולין, פורטוגל, פינלנד, צ'כיה, צרפת, קפריסין, קרואטיה, רומניה, שוודיה.המדינות באיחוד מאפשרות לתושבי מדינות אחרות באיחוד לעבוד […]

אזרחות פורטוגלית – למה לבחור בעורך דין ולא בחברה?

אנו נתקלים לאחרונה בתחרות גוברת מצד חברות חדשות, הגובות סכומים נמוכים עבור שירות של "אזרחות פורטוגלית". מי שפונה לחברות אלו לוקח סיכון משמעותי שכל ההוצאה תרד לטמיון. במאמר זה אסביר מדוע. תהליך קבלת אזרחות פורטוגלית לוקח כיום (סוף 2017) כשנתיים ועולה לא מעט כסף. הלקוח מקבל את המוצר (האזרחות הפורטוגלית) בסוף התקופה. קלות פתיחת עסק […]

דרכון פורטוגלי וכניסה לארה"ב

אחד היתרונות של החזקת דרכון פורטוגלי הינה הקלה בכניסה לארה"ב. מה זאת אומרת? תכף נסביר. ארה"ב קבעה רשימה מצומצמת של מדינות שאזרחיהן יכולים לנסוע לארה"ב לתקופה של עד 90 יום ללא הזדקקות לויזה. מדינות אלו כלולות במה שידוע כ Visa Waiver Program. מדובר במדינות מפותחות. עם זאת, כדי שתתאפשר הכניסה לארה"ב יש צורך בהליך הרשמה […]

USA